Buitenverlichting op zonne-energie – 5 toptips voor een succesvolle installatie

Zonne-verlichting is perfect voor iedereen met een achtertuin die zonlicht krijgt. Ze zijn eenvoudig te monteren en te installeren en zijn weerbestendig, dus je kunt ze het hele jaar buiten laten staan. Ontwerpen zijn tegenwoordig gevarieerd en aantrekkelijk en u kunt de stijl kiezen die het beste bij uw landschap past.

Tip 1 – Let goed op de locatie van de units. Voordat je naar buiten rent en buitenlamp op zonne-energie koopt, breng je tijd door in je achtertuin om te kijken waar ze de tuin zouden verbeteren. Ga op verschillende tijdstippen van de dag naar buiten en controleer hoeveel uren zonlicht uw voorkeurslocaties krijgen. Hoe langer de spot in de zon staat, hoe sterker de lading en hoe groter de kans dat de batterijen volledig worden opgeladen. Denk na over hoe de zon met de seizoenen door je tuin beweegt – krijgt de plek ook genoeg zon in de wintermaanden?

Tip 2 – Bepaal welke functies je wilt verlichten. Buitenverlichting wordt doorgaans gebruikt om bepaalde kenmerken te verlichten: paden en opritten; stappen; terras of terras; tuinlandschapskenmerken zoals mooie bomen of planten, waterpartijen, tuinornamenten, enz. Een ander gebruik is voor veiligheidsdoeleinden, om ingangen van het huis en de tuin, de garage en andere bijgebouwen te verlichten. Of misschien wilt u zonne-energie gebruiken om een schuur of bijgebouwen van licht te voorzien. Het doel waarvoor u de verlichting wilt gebruiken, bepaalt welk type u kiest.

Tip 3 – Bepaal het type licht voor uw doel. Wilt u lage units om kenmerken of paden te verlichten? Kies uit het assortiment accentlampen op zonne-energie. Vloer- of lage units zijn verkrijgbaar in een enorm scala aan ontwerpen, van dierenornamenten tot traditionele verlichting. Wil je een pad of oprit zichtbaar maken zodat je kunt zien of je er ‘s nachts naartoe loopt? Selecteer een lantaarnpaal op zonne-energie, deze zijn er in enkele, dubbele en drievoudige, afhankelijk van hoe helder je wilt. Wil je ze gebruiken als een kenmerk in de tuin? Zoek naar speciale soorten zoals sprookjessnoeren, bollen in stenen of ornamenten en gekleurde, enz. Om een bepaald kenmerk te benadrukken? Kies dan voor een spot, deze heeft een aantal leds die een krachtige lichtbundel afgeven. Uw poort markeren? Misschien wilt u enkele lampen op de poortpalen of een waarschuwingslicht op de poort zelf.

Tip 4 – Probeer de locaties uit voordat je vastlegt. Zodra u uw lampen op zonne-energie heeft, monteert u ze klaar voor installatie, legt u ze vervolgens neer op de gewenste locaties en controleert u of ze geschikt zijn. Door tijdelijke installatie kunt u controleren of de units er goed uitzien en waarschijnlijk voldoende uren zonlicht krijgen om op te laden. Je kunt ze gemakkelijk door je tuin verplaatsen tot je helemaal tevreden bent met de indeling. Installeer ze vervolgens veilig, dit kan door simpelweg de paal in de grond te duwen of door middel van schroeven of bouten, volgens de instructies van de fabrikant.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *