Het Brain Health-nieuws dat u kunt gebruiken

Wat is het nieuws over de gezondheid van de hersenen voor vandaag? Welnu, de winnaar van het Memory Championship is onlangs bekendgemaakt. Zijn naam is Chester Santos en hij kan in drie minuten een kaartspel uit zijn hoofd leren, 100 willekeurige woorden en 100 nieuwe namen en gezichten leren in slechts 15 minuten. Hoe doet hij het? Dat is zijn geheim. Hij is bereid je les te geven, uiteraard tegen betaling. Hij heeft onlangs zijn softwarebaan opgezegd om fulltime geheugentrainingstechnieken te leren. Volgens de Associated Press was de markt voor hersenfitnesssoftware miljoen waard, meer dan een verdubbeling van de ontvangsten.

Gedeeltelijk dankzij Nintendo’s release van de “Brain-Age-game” en nu de tweede versie van die game, wordt verwacht dat de inkomsten van de industrie de komende jaren steeds weer zullen groeien. Tegen , analisten verwachten dat de industrie miljarden dollars binnenhaalt.

Wilt u meer nieuws over de gezondheid van de hersenen voor vandaag? Terwijl de meeste games en puzzels gericht zijn op ouder wordende babyboomers, beginnen tieners en studenten ook met hersenoefeningen.

Sommige leraren gebruiken de technieken om het vermogen van hun leerlingen om feiten, datums, namen, enz. te onthouden, te verbeteren. Geschat wordt dat de K-12-markt goed was voor 60 miljoen aan inkomsten.

Zal een van deze technieken u specifiek helpen? Daar zit een beetje een vraagteken bij. Hoewel sommige technieken voor sommige mensen werken, werken ze niet noodzakelijkerwijs voor iedereen.

Het enige dat u hoeft te doen, is een paar softwarerecensies lezen om dat te zien. Sommige mensen houden van de games en teasers. Anderen zijn niet onder de indruk.

Het Brain Health Nieuws Vandaag stond in het teken van de introductie van de nieuwe ‘cognitieve gedragstraining’ van Posit Science. Als je psychologielessen hebt gevolgd, denk je bij die term misschien aan namen als Pavlov en Skinner, wier technieken niet altijd prettig waren.

Maar de term omvat eigenlijk een breed scala aan gedragstherapieën die aandoeningen zoals depressie, angst en zelfs schizofrenie verlichten. Het is tegenwoordig gebruikelijk om voor die aandoeningen te vertrouwen op stemmingsveranderende medicijnen, maar wanneer cognitieve therapieën worden gecombineerd met medicamenteuze therapie, zijn de resultaten altijd positiever.

Het programma van Posit Science is vrij duur bij , maar het combineert wel een soort gepersonaliseerd programma met regelmatige beoordelingen op effectiviteit. In plaats van een enkele oefening bevat het programma een verscheidenheid aan technieken die gericht zijn op het verbeteren van het geheugen, multitasking-vaardigheden en mentale helderheid.

Het nieuws over de gezondheid van de hersenen van de Washington Post was een beetje anders. Hoewel velen van ons enthousiast zijn over het groeiende aantal beschikbare opties, waarschuwen sommige experts dat consumenten net zo goed af kunnen zijn om geld te besparen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *