Meer weten over een dedicated server!

Een dedicated webserver is een fysieke server die voor slechts één klant bestemd is. De server wordt alleen gebruikt om websites van die klant te hosten; deze websites kunnen het geheugen en de processorbronnen binnen het systeem volledig benutten.

Een dedicated server is het beste hostingarrangement voor elk bedrijf en elke website, aangezien de serverbronnen niet worden gedeeld met andere bedrijven. Uw website bevindt zich in zijn eigen veilige zone, onaangetast door andere ‘buren’ van de website die mogelijk veel verkeer ervaren; dit betekent dat uw bedrijfskritische website niet vertraagt als anderen het druk hebben. Als uw website wordt gehost op een standaard gedeelde server, concurreert deze mogelijk met maximaal 300 andere websites om serverbronnen.

Omdat het niet wordt gedeeld met andere websites, is een dedicated server de veiligste en vooral de meest betrouwbare vorm van hosting.

Wanneer moet ik een Dedicated Server overwegen?

Uw online bedrijf is een belangrijke bron van inkomsten

Elke downtime zou een kostbare ervaring zijn vanwege verloren inkomsten

Je verwacht pieken in het websiteverkeer op seizoensmomenten

U heeft prioriteitsondersteuning nodig

U hebt op maat gemaakte hostingfuncties nodig, zoals extra back-ups, serversoftware, extra redundantie of een hoge serverspecificatie.

Voordelen van een dedicated server

Geen risico dat uw website traag wordt of zelfs crasht door een ander bedrijf op de gedeelde server

Ongelooflijke reactietijden van de server

Prioritaire technische ondersteuning

Verhoogde serverbetrouwbaarheid en uptime

Verhoogde serverbeveiliging

Opties voor een op maat gemaakte serverconfiguratie

Opties voor een upgraderoute naarmate uw website groeit

Het nadeel van een dedicated server

Een dedicated server heeft niet echt nadelen voor uw website, daarom zijn ze zo populair bij online bedrijven. De enige overweging voor uw bedrijf zijn de hogere kosten. Hardware-investeringen voor een hostingbedrijf lopen in de duizenden euro’s, maar de kosten voor de klant worden uitgesmeerd over een aantal jaren. Het is voor u mogelijk om uw jaarlijkse serverkosten te verlagen door een langere overeenkomst af te sluiten – neem contact met ons op om de opties te bespreken.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe onaangenaam het ook mag zijn, serveruitval is op een gegeven moment onvermijdelijk – of dat nu voor onderhoud is of vanwege factoren buiten onze macht. Van tijd tot tijd kan een website-eigenaar gefrustreerd raken dat een website offline is en kan hij zelfs het gevoel hebben dat de downtime duizenden aan verloren inkomsten kost. Als u denkt dat u hetzelfde zou voelen, dat zelfs 30 minuten downtime honderden of duizenden aan verloren inkomsten kan kosten, investeer dan nu in uw hosting.

Een gedeeld hostingpakket dat een paar honderd pond per jaar kost, is perfect voor veel website-eigenaren, maar het heeft onvermijdelijk zijn beperkingen en is niet geschikt voor zakelijke of inkomstenkritische situaties. 99,99% uptime komt overeen met 53 minuten offline per jaar en het valt niet te ontkennen dat downtime waarschijnlijker is op een gedeelde server. Neem vandaag nog contact met ons op om de juiste hostingopties voor uw bedrijf te bespreken; voorkomen is beter dan genezen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *