Remedie voor slapeloosheid en slapeloosheid

Slapeloosheid is vaak een symptoom van een andere aandoening in plaats van een aandoening op zich. Als slapeloosheid wordt veroorzaakt door medische of psychologische aandoeningen, zal de behandeling zich richten op die onderliggende aandoeningen. Wanneer slechte slaapkwaliteit zelf het grootste probleem is, kunnen op korte termijn medicijnen Betrouwbaar bromazepam kopen worden voorgeschreven om de symptomen te verlichten. Slapeloosheid verzwakt het immuunsysteem en heeft ook invloed op ons vermogen om helder te denken en goed te functioneren. Slaap van goede kwaliteit is essentieel voor een gezond lichaam en geest en voor emotioneel welzijn. Enkele uitstekende tips om te genezen van slapeloosheid en slapeloosheid zijn de volgende:

Vermijd cafeïne, nicotine en alcohol in de late namiddag en avond. Cafeïne en nicotine kunnen uw slaap vertragen en alcohol kan uw slaap later in de nacht onderbreken.

Als je moeite hebt met slapen als je naar bed gaat, doe dan geen dutje overdag, omdat dit je vermogen om ‘s nachts te slapen beïnvloedt.

Beweeg regelmatig, maar doe dit minstens drie uur voor het slapen gaan. Een training na die tijd kan je zelfs wakker houden omdat je lichaam geen kans heeft gehad om af te koelen. Lichaamsbeweging moet aan maaltijden voorafgaan, niet onmiddellijk erna; de eerste bevordert de spijsvertering, de laatste belemmert, tenzij matig.

Breng een regelmatig, ontspannend slaapritueel tot stand waarmee u kunt ontspannen en een “signaal” naar uw hersenen kunt sturen dat het tijd is om te slapen. Vermijd blootstelling aan fel licht voor het slapengaan en het nemen van een warm bad kan helpen.

Een warm bad nemen of een glas warme melk drinken (melk bevat een chemische stof die in de hersenen wordt omgezet in een slaapbevorderende stof) voor het slapengaan.

Het is vaak mogelijk om de cyclus van slapeloosheid te doorbreken door bewust een hele nacht wakker te blijven.

Medicijnen kunnen worden voorgeschreven als de oorzaak van slapeloosheid een bijzonder stressvolle situatie is (bijvoorbeeld een sterfgeval of het verlies van een baan) of pijn door een lichamelijke aandoening.
Maatregelen voor slaaphygiëne zijn eenvoudige acties die slaapgewoonten aanpakken en factoren die u van een goede nachtrust kunnen weerhouden. Houd bijvoorbeeld vaste bed- en wektijden aan – 7 dagen per week – en probeer overdag geen dutjes te doen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *