Verhoog op natuurlijke wijze testosteron voor de gezondheid van de man

 

Wat is testosteron?

Testosteron is het mannelijke basishormoon of geslachtshormoon bij mannen dat door de teelballen wordt geproduceerd en dat verschillende lichaamsfuncties uitvoert en onderhoudt, b.v. spiermassa en kracht. Het stimuleert de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken (penisgroei, spierontwikkeling en mannelijke kenmerken), vetverdeling; botmassa, spermaproductie, zin in seks en potentie. Voor deze kenmerkende functies wordt testosteron ook wel “mannelijk hormoon” genoemd. Testosteron is ook de krachtigste van de natuurlijk voorkomende androgenen. De androgenen veroorzaken in het algemeen ook de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken Nieuws Vandaag, zoals een diepe stem en een baard; ze versterken ook de spierspanning en botmassa.

Aanmaak en afgifte van testosteron

Testosteron wordt geproduceerd door de teelballen vanaf het begin van de puberteit tot de volwassenheid onder invloed van het adrenocorticotroop hormoon (ACTH). Geslachtshormonen worden vervaardigd uit cholesterol dat door het ACTH wordt omgezet in pregnenolon. Hoge niveaus van ACTH stimuleren daarom een grotere aanmaak van testosteron uit cholesterol.

Testosteron wordt inderdaad in grote hoeveelheden geproduceerd in de teelballen, en androgenen (de ouderhormonen die aanleiding geven tot testosteron) worden geproduceerd door twee kleine klieren naast de nieren, de bijnieren, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Testosteron wordt geproduceerd bij zowel mannen als vrouwen, maar volwassen mannen produceren aanzienlijk meer dan vrouwen. Mannen hebben gemiddeld 10 keer meer testosteron dan vrouwen, aangezien het volwassen mannelijk lichaam 2,5 – 11 mg per dag produceert, terwijl vrouwen slechts 0,25 mg produceren via de eierstokken. Deze discrepantie veroorzaakt veel van de biologische verschillen tussen de geslachten, waaronder de groei en vergroting van de penis.

Betekenis van testosteron

Testosteron is zo belangrijk omdat het gedurende ons hele leven en zelfs voordat we geboren worden vele cruciale rollen in ons lichaam speelt. Testosteron helpt bijvoorbeeld om het geslacht van de foetus in de baarmoeder te bepalen. Testosteron leidt tot de ontwikkeling van de mannelijke geslachtsorganen (de penis en testikels) in de baarmoeder en in de puberteit helpt het alle mannelijke kenmerken te ontwikkelen – zoals een diepere stem, meer spiermassa, lichaams- en gezichtshaar enz. Testosteron blijft ook belangrijk tijdens alle fasen van het leven van een man. In feite zou testosteron gezien kunnen worden als centraal in de geest, het lichaam en de seksuele functie van een man.

Kun je je testosteronniveau op natuurlijke wijze verhogen?

Zoals eerder vermeld, kunnen testosteronniveaus een directe invloed hebben op uw gezondheid, vooral uw seksuele gezondheid (inclusief die van de penis) en de kwaliteit van uw leven. Testosteronverhogingen zullen uw zin in seks en spieromvang verbeteren. Hier zijn enkele voedings- en dieetaanbevelingen om uw testosteronniveaus te verhogen:

Vet verliezen: Als je te dik bent, zal je testosteronspiegel van nature laag zijn. Gooi daarom die extra kilo’s af.

Heb meer seks: Seks triggert je lichaam om meer testosteron aan te maken. Wanneer je opgewonden raakt, geef je je geslachtsorganen een signaal om te presteren, zodat ze actie gaan ondernemen om die volgorde op te volgen. Dit is geweldig nieuws. Informeer uw partner(s) om de actie op te voeren. Hoe heter hoe beter.

Krijg meer spieren: Bodybuilders gebruiken samengestelde oefeningen, oefeningen die meer dan één spiergroep gebruiken, om de spieropbouw te versnellen. Vrije gewichten en squats versterken dit proces.

Voldoende rust: Als u meer traint, wordt u vermoeid, dus u moet dit tegengaan met voldoende slaap en powernaps.

Enkelvoudig onverzadigd vet: Uit onderzoek is gebleken dat mannen die diëten aten die rijk waren aan enkelvoudig onverzadigd vet, het soort dat voorkomt in pinda’s, avocado’s, vis en gezonde oliën zoals lijnzaad, olijfolie en canola, een geweldige manier zijn om de testosteronniveaus op natuurlijke wijze te verhogen. Probeer niet te veel vet te eten, maar onthoud dat het vet in alle soorten noten je testosteronniveau zal verhogen.

Alcoholverslaving: Onderzoek wijst uit dat overmatig alcoholgebruik de testosteronspiegel verlaagt.

5-6 kleinere maaltijden per dag: De beste manier om uw lichaam gedurende de dag van brandstof te voorzien, zijn niet de normale “3 vierkanten”, maar kleinere maaltijden met een goede balans tussen vetarm eiwit en complexe koolhydraten.

Specifieke voedingsmiddelen om de testosteronspiegel op natuurlijke wijze te verhogen

Kruisbloemige groenten: verhoog uw inname van kruisbloemige groenten via de voeding. Van broccoli, bloemkool, radijs, rapen, kool en spruitjes is aangetoond dat ze allemaal de oestrogeenspiegel drastisch verlagen, waardoor het testosteron stijgt.

Oesters: Vanwege hun hoge zinkgehalte worden voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze de testosteronniveaus verhogen, vaak afrodisiaca genoemd. Oesters zijn zo’n voedsel. Het hoge zinkgehalte in voedingsmiddelen zoals oesters helpt zowel de productie van testosteron als sperma te verhogen.

Avocado’s: Avocado’s bevatten veel vitamine B6 en foliumzuur. Vitamine B6 verhoogt de mannelijke hormoonproductie, terwijl foliumzuur essentieel is voor het behoud van een hoge stofwisseling.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *