March 28, 2023

Verlicht stress met cupping-therapie

3 min read

Stress en stressvermindering zijn belangrijke oorzaken van zorg voor mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking in deze tijd van de wereldwijde pandemie van het coronavirus. Om deze reden is het vinden van een oplossing voor een probleem tegenwoordig een van de meest besproken problemen.

Hijama Amsterdam-therapie is een potentieel veilige, niet-invasieve behandeling die kan helpen stress te verlichten en mogelijke medische en psychische aandoeningen die gepaard kunnen gaan met stress te voorkomen. Maar waarom is cupping zo effectief? En hoe kan het helpen? Lees verder om de behandeling te begrijpen.

Begrijpen hoe stress ontstaat
Voordat we het hebben over opties voor stressverlichting, is het belangrijk om te begrijpen hoe druk werkt. De natuur heeft de mens geprogrammeerd om met de ongunstige omstandigheden van een zeer vijandige wereld om te gaan. Ze moesten voedsel zoeken en omgaan met wilde dieren en andere gevaren.

Zo evolueerden we om een adrenaline- en cortisolstoot te krijgen wanneer we met een gevaarlijke situatie werden geconfronteerd. Adrenaline hielp het metabolisme te stimuleren door de bloedcirculatie, pijntolerantie en bloedglucosewaarden te verhogen om mensen te helpen uit situaties te komen. Niet-essentiële functies zoals spijsvertering, voortplanting, immuniteit en groei komen op de achtergrond totdat het gevaar voorbij is.

In moderne tijden leven we in een niet-vijandige wereld. Stress komt echter uit andere bronnen, zoals uitdagende presentaties, meningsverschillen met mensen die kunnen uitgroeien tot ruzies, veranderingen in de levensomstandigheden, zorgen over het werk en andere problemen.

Aanhoudende stress houdt de bloedspiegels van adrenaline en cortisol hoog, wat leidt tot een aantal gezondheids- en psychologische complicaties. Cupping helpt je lichaam te ontspannen en uit de constante “vlucht of vecht”-modus te komen. Stressverlichting door therapie kan u helpen door druk veroorzaakte problemen te voorkomen of te genezen.

Waarom Cupping kan helpen bij het verlichten van stress
Cupping-therapie kan helpen bij het verlichten van stress vanwege de kalmerende en serene sfeer van de kliniek van de therapeut. Ook moet je volledig stil liggen voordat de genezer de beker op je lichaam kan plaatsen en inademen. Doorgaans kan een cupping-sessie 10 tot 20 minuten duren, wat genoeg tijd is om je geest leeg te maken en eventuele negatieve gedachten die je misschien dwars zitten te verwijderen.

Een andere belangrijke factor is dat cupping de doorbloeding in het lichaam bevordert. Wanneer je spieren en weefsels worden overspoeld met helende voedingsstoffen en verse zuurstof, zijn ze volledig ontspannen. Het ontspannende effect strekt zich ook uit tot het zenuwstelsel, dat waarschijnlijk wordt gekalmeerd door cupping.

Wanneer je in de stressmodus gaat, reageren je spieren met spasmen en stijfheid. Dit veroorzaakt spanning in de nek, schouders en rug. Cupping haalt deze spanning weg, waardoor je de stress voelt wegsmelten. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat patiënten tijdens een sessie in een diepe slaap vallen.

Naast droge cupping kunnen therapeuten ook massagecupping gebruiken. Na het creëren van zuigkracht, kunt u met omgekeerde massage de cup in zachte bewegingen over uw lichaam bewegen. De massage-achtige sensatie dient om stress te verlichten en de patiënt te kalmeren, vergelijkbaar met het ontvangen van diepe weefsel- of triggerpoint-massagetherapie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.